perjantai 19. lokakuuta 2018

Tapaus Josiah Cullen


Yritän kohentaa surkeaksi rapistunutta ei koskaan kovin hyvää englannin kielen taitoani seuraamalla joitain englannin kielisiä netti sivustoja. Kuten tätä Josiah´s Fire Facebook-sivua: https://www.facebook.com/JosiahsFire/.

Josiah Cullen on puhekyvytön nuori autistipoika, joka ei tule koskaan oppimaan normaaleja tavallisimpiakaan elämässäpärjäämistaitoja.
Hän on savant.
Aivokapasiteetiltaan jälkeenjäänyt huippunero.

Kuukautta vaille seitsemänvuotiaana aloitti kirjoittamaan teknisellä laitteella teologisia runoja ja viisauksia, joita älykkäimmätkin vain ihmettelevät. Joita äitinsä siirtää facebookiin, koska Josiah ei siihen itse kykene.

Josiah itse ilmoittaa, että Jumala opetti hänet kirjoittamaan ja että Jumala on se, joka ne viisaudet hänelle antaa. Hän ei juuri kykene yhteyteen ihmisten kanssa, mutta sensijaan kommunikoi Jumalan kanssa.

Selkiytti mm. Kolminaisuuden arvoituksen näin: Isä on johtaja, manageri, Poika on rakkaus ja Pyhä Henki toteuttaja.
Eli: Poika on ”lovers of the operations”. Pyhä Henki on työntekijä, Isä panee asiat alkuun, Poika rakastaa Isän suunnitelmaa ja Pyhä Henki toteuttaa suunnitelmat.
Ja että tulisi rukoilla näin: Isä, mitä Sinä ajattelet? Poika, mitä Sinä rakastat? Ja sitten pyytää Pyhää Henkeä toteuttamaan sen.

Pääsiäisen idean hän tiivisti tähän: "If one appointment laid a lamb in a tomb, another raised up a lion."

”...lasten kaltaisiksi...” ja niin edelleen...

Josiah´sta suomenkielinen video: https://www.tv7.fi/vod/player/56325/
ja vielä: https://the-art-of-autism.com/how-josiah-a-non-speaking-autistic-child-conveys-spiritual-truths/


-Ulla Rautiainen-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti