keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Kuka haluaa profeetaksi?


Jumalan lähellä oleminen ei ole tekniikkaa, ei pönäköitä seremonioita, ei tietyn rituaalin onnistuneesti suorittamista, ei 10 askelen ohjelmaa, ei pisteiden keräämistä, ei tee tämä ja tuo tuolla ja tällä tavalla niin alat kuulla Jumalan ääntä ja pääset profeetan virkaan. Mekaanisesti suoritettu uskonnonharjoitus ei johda mihinkään.
Koska siellä vastassa on todellinen persoona. Ajatteleva, tunteva ja haluava persoona, joka on hyvin mustasukkainen ja omistushaluinen niihin, joita rakastaa. Koska hän on heidän luojansa, heidän hengissäpitäjänsä ja heidän ikuisuuteenottajansa. Kyse on tekijänoikeudesta tekemäänsä.

Joka haluaa elämän lähellä Jumalaa, sillä ei saisi olla:
yhtäkään ovea häneltä sulkea,
yhtäkään huonetta, johon ei häntä kutsua,
sitä valhetta, että elämässä olisi osa-alueita, vähäisimpiäkään joista hän ei ole kiinnostunut. Että olisi asioita, joista ei tarvitse kysyä, mitä mieltä Jumala niistä on. Eikä sitä julkeutta, että loisi omat säännöstönsä edes johonkin elämänsä alueeseen.
Vaan palava rakkaus hänen lakeihinsa niin kuin Psalmi 119 kuvaa.
Koska hän on maailmankaikkeuden korkein äly ja tietää paremmin.

Oikean profeetan on hukuttava Jumalaansa, eikä hänessä ole mitään, mihin ei antaisi Herransa käden koskea. Jolle oikeastaan ainut järjellinen rukous on: ”tapahtukoot sinun tahtosi” kaiken muun ollessa vain alaviitteitä.
Kyse on elävästä suhteesta, oikeasta ja todellisesta niin kuin Jesaja 54:5 sanoo: ”Sillä hän, joka sinut teki, on sinun aviomiehesi, Herra Sebaot on hänen nimensä, sinun lunastajasi on Israelin Pyhä, hän joka kaiken maan Jumalaksi kutsutaan.”

Haluatko todella profeetaksi? Kurottua kaikella, mikä sinua on kohti kaikkivaltaista Jumalaasi? Laskea sydämesi hänen käsiinsä? Täyttää korvasi hänen kuiskailuistaan? Hukkua hänen, lähimmän ystäväsi ja sielusi rakastajan syliin niin kuin vaimo aviomiehensä syliin?

Hei! Hihitys seis. Raamattu on aikuisten kirja ja siellä käytetään aikuisten elämästä tulevia vertauskuvia. Avioliitto tarkoitettiin kuvaukseksi Jumalan ja ihmiskunnan suhteesta. Tietenkin sellaisesta, jollaiseksi hän aviosuhteen paratiisin täydellisyydessä suunnitteli. Ei sellaisesta, joksi syntiinlankeemus ja ihmiskunnan turmelus monessa tapauksessa senkin suhteen on vääristänyt. Vaan kuvaamaan intohimoista yhteenkuuluvuutta ja rakastavaa läheisyyttä, jossa ei salaisuuksia ole.

Halusitko profeetaksi? Ei ole muuta ohjetta, kuin että sinun on haluttava, haluttava, haluttava, haluttava olla hänen kokonaan. Nyt, aina, ikuisesti. Kysyttävä hänen neuvoaan, hänen ohjaustaan, kysyä mitä mieltä hän mistäkin asiasta on, miten hän haluaa sinun tekevän valintojasi.
Koska elämäsi on hänen ja hän päättää miten sitä elät. Ei ehtoja, ei varausta, ei pakotietä varmistettuna että tottelet vain jos vastaus on mieleinen.

Hän haluaa halusi. Ja kiihkeämmin ja palavasydämisemmin kuin koskaan ihmismieli pystyisi hän haluaa vastata haluusi.


-Ulla Rautiainen-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti