maanantai 5. elokuuta 2019

Nimi Jeshua Adonai


"Minun rakkaani on valkoinen ja punainen” Korkea Veisu 5:10
Jotkut sanat ovat minulle enemmän kuin merkityksellä leimattuja äänteitä. Näen sanat kuvina, muotoina, väreinä, liikkeenä tai minä tahansa joka lisää niiden informatiivisuutta ja tunnetta.

Esim. ”Jumala” -sana on kuin korkealla vuorella oleva vahva ja ikivanha linnoitus. (Eikä ikivanha raunioituvalla vaan iänkaiket kestävällä tavalla.) Sellainen jonka kivimuureista vihollisen ampumat nuolet kimpoavat turhina pois ja jonka suojassa on kaikilta vaaroilta turvassa, jonka torneista näkee kauas laajoja maisemia ja jonka aarreholveissa on arvokkaita ja loisteliaita aarteita.

Mutta vahvimman mielikuvan antava sanapari on ”Jeshua Adonai”.

Sanat ovat hepreankieltä ja tutustuin niihin kielillärukouksessani jossa ne toistuivat (ja huomiota vaatien) tuon tuosta. Merkitys selvisi kun aloin tutkia Raamatun alkukielen hienouksia.

Jeshua on ”pelastus” ja Jeesuksen hepreankielinen nimi. Adonai on ”herrani”. Nettigooglaus kertoo että: “Adon” means: lord, master, owner, chief, husband, king, governor, ruler. The suffix “ai”, means “my”.

Yksityisissä rukouksissani puhuttelen Häntä enimmäkseen sillä nimellä.
Koska niissä sanoissa on minulle aika paljon sisältöä.

”Jeshua” -sana näkyy minulle korkealle nostettuna ja vahvassa tuulessa hurjasti liehuvana verenpunaisena lippuna – tai vereen kastettuna lippuna.

”Adonai” näyttäytyy puhtaimpana valkeutena. Paksuna, kermamaisena maidonvalkeana virtana. Absoluuttiselta puhtaudelta.

Aika selvää symboliikkaa: verinen lippu tietysti on se mitä Jeesus ihmiskunnalle merkitsee. Lippu on merkki, johon katse tulee kohdistaa. Veri on hänen sinettinsä ja lunnasrahansa jolla hän osti oikeuden ihmiskuntaan ja mahdollisti synnin turmeleman ihmiskunnan palaamisen Jumalan yhteyteen. Tuuli on Pyhä Henki joka ilmoittaa Jeesusta näkyville.

Adonain valkeus kertoo puhtaudesta. Sanotaan että valta turmelee, mutta Häntä ei. Vaikka Hän on Maan ja Taivaan kuningas, silti hänen valtansa kestää täydellisen rikkeettömänä ja oikeutensa korruptoitumattomana. Hänessä ei ole mitään virhettä eikä pilausta. Vain täydellinen ja puhdas.

Maitoisuus ja kermaisuus taas on ruokkiva elementti. Jeesuskin Sykarin kaivolla sanoi että hänen ruokansa on että tekee Isänsä tahdon. Meille taas Jeesuksen herrauden tunnustaminen ja valtansa alla oleminen on se mikä ruokkii meitä. Ei poisottavaa vaikutusta niin kuin ihmisten vallankäyttö usein tahtoo olla vaan elämänantavaa hengen yltäkylläisyyttä.


-Ulla Rautiainen-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti