perjantai 19. heinäkuuta 2019

Kiusauksensa


Suuri vaara sille, joka nälkäisenä juuri on ollut erämaassa 40 vuorokautta seuranaan kivet, jotka eivät muutu leiviksi on joutua sieltä suoraan temppelinharjalle.
Alla uhrilihojen herkullisen kypsyvä tuoksu ja kansanjoukko, joka haastaa leiskauttamaan näyttävää merkkiä voimastasi.
Saada kerralla asia heille todistetuksi; tässä on se jota enkelit kannattelevat eikä sinulla enää olisi kiusanaan heidän epäilyksiään vaan pääsy pappien pöytään.
Kuinka paljon enemmän voisitkaan saada aikaan kun aloittaisit palvelutyösi suoraan Jerusalemista eikä tarvitsisi nyhjätä niissä peräkylien nuhjuisissa pikkusynagogissa joissa taivaan teologiaa ei kuitenkaan ymmärretä?

Mutta vedestä noussut oli jo saanut Isänsä mieltymyksen ja sen, ja päälle laskeutuneen kyyhkysen piti olla se minkä varassa riippua.

Koska olet sen vallan alla, jolta olet valtuutuksen saanut.

Palvelutehtävä joka pohjautuu ihmisiltä saatuun valtuutukseen riippuu näiden ihmisten mielialojen kuohuilujen ja aaltoilujen, heidän uskomustensa ja luulojensa varassa. Mukautuu heidän maailmankulttuuriinsa, heidän odotuksiinsa ja haluihinsa ja tietämättömyyteensä. Jää ihmistasolle kuin jalaton mato luikertamaan tomun tasalla ja vääntäytymään ihmisten himojen ja pelkojen mukaiseksi. Joutuu loputtomasti kysymään heidän arviotaan eikä koskaan voi olla varma kestääkö suosio vielä.

Eikä nouse sinne huikaisevaan korkeuteen josta se kyyhkynen laskeutui eikä kuule sitä ääntä joka ihmiskorvissa kuulostaa ukkosen jyrähdykseltä.
Eikä koskaan ole vapaa toteuttamaan kutsumustaan niin kuin se Taivaasta annetaan.


-Ulla Rautiainen-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti